Contact Info
Phone Icon E-pood 530 880 81
Email Icon Klienditugi info@kalakratt.ee
Contact Info
0.00 
0
KRATILIK MAISIKRÕBE KALA – kahele kalasõbrale!
mai 01, 2025


20 min ettevalmistust + 5-10 min ahjus

VAJA LÄHEB:

  • 300 g haugi-, ahvena- või säinafilee
  • 1–2 spl sidrunimahla – et kala ärkaks
  • 2 dl maisihelbeid – mida krõbedamad, seda parem
  • 1 spl sulatatud võid – sest kratt ei koonerda maitsega
  • 1 väike muna
  • 0,5 tl Dijoni sinepit – väikese vungiga
  • 1 spl õli
  • Soola ja pipart – ikka õigel ajal ja õiges koguses


KORIANDRIAIOLI:

  • 1,5 dl majoneesi
  • 0,75 sl laimimahla
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 0,5 dl koriandrilehti
  • Soola maitse järgi


KUIDAS KRATT ASJA ÄRA TEEB:

  1. Kala ettevalmistus
    Lõika kalafileed parajateks ampsudeks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Lase veidi seista, et meremaitse sisse imbuks.

  2. Paneeringukunst
    Purusta maisihelbed (aga ära pudruks tee – krõmps peab jääma!). Sega sulavõi maisihelvestega.

  3. Muna-show
    Klopi muna sinepi ja näpuotsatäie soolaga lahti. Pintselda ahjuplaat õliga.

  4. Kasta, rulli, krõmpsuta:
    Kasta kalatükid munasegusse, seejärel veereta maisihelvestes. Aseta kõik ilusti plaadile.

  5. Ahju!
    Küpseta 225°C juures 5-10 minutit (aeg sõltub kalast ja filee paksusest), kuni kala on küps ja kate kuldkrõbe. Kui tahad eriti särtsu, keera tükkidel vahepeal teine külg.

  6. Koriandriaioli valmib seni, kuni ahi teeb oma tööd:
    Pane kõik aioli koostisosad köögikombaini või võta saumikser ja surista ühtlaseks. Maitse – kui kratt ise oleks aioli, oleks see just selline!


SERVEERI!

Kala kohe kuumalt koos roheka aioliga. Kui kratt oleks restoranikokk, siis just nii ta teeks!

KOKKA KOOS MEIEGA:

0
    Sinu ostukorv
    Sinu ostukorv on tühiMine e-poodi

    KALAKRATT klienditugi

    Vastame E-R 09:00-17:00

    Powered by WpChatPlugins
    Ülevaade privaatsusest

    See veebisait kasutab küpsiseid, et saaksime pakkuda teile parimat võimalikku kasutajakogemust. Küpsiste andmed salvestatakse teie brauserisse ja täidavad selliseid funktsioone nagu teie äratundmine, kui te meie veebisaidile tagasi pöördute, ning aitavad meie meeskonnal mõista, milliseid veebisaidi osi te kõige huvitavamaks ja kasulikumaks peate.