20 min ettevalmistust + 5-10 min ahjus
VAJA LÄHEB:
- 300 g haugi-, ahvena- või säinafilee
- 1–2 spl sidrunimahla – et kala ärkaks
- 2 dl maisihelbeid – mida krõbedamad, seda parem
- 1 spl sulatatud võid – sest kratt ei koonerda maitsega
- 1 väike muna
- 0,5 tl Dijoni sinepit – väikese vungiga
- 1 spl õli
- Soola ja pipart – ikka õigel ajal ja õiges koguses
KORIANDRIAIOLI:
- 1,5 dl majoneesi
- 0,75 sl laimimahla
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 0,5 dl koriandrilehti
- Soola maitse järgi
KUIDAS KRATT ASJA ÄRA TEEB:
- Kala ettevalmistus
Lõika kalafileed parajateks ampsudeks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Lase veidi seista, et meremaitse sisse imbuks. - Paneeringukunst
Purusta maisihelbed (aga ära pudruks tee – krõmps peab jääma!). Sega sulavõi maisihelvestega. - Muna-show
Klopi muna sinepi ja näpuotsatäie soolaga lahti. Pintselda ahjuplaat õliga. - Kasta, rulli, krõmpsuta:
Kasta kalatükid munasegusse, seejärel veereta maisihelvestes. Aseta kõik ilusti plaadile. - Ahju!
Küpseta 225°C juures 5-10 minutit (aeg sõltub kalast ja filee paksusest), kuni kala on küps ja kate kuldkrõbe. Kui tahad eriti särtsu, keera tükkidel vahepeal teine külg. - Koriandriaioli valmib seni, kuni ahi teeb oma tööd:
Pane kõik aioli koostisosad köögikombaini või võta saumikser ja surista ühtlaseks. Maitse – kui kratt ise oleks aioli, oleks see just selline!
SERVEERI!
Kala kohe kuumalt koos roheka aioliga. Kui kratt oleks restoranikokk, siis just nii ta teeks!